El dia a dia

38. Eleccions? Encara no, gràcies

Les eleccions locals no poden canviar de data i són sempre cada 4 anys. Les properes toquen la primavera del 2023, d’aquí a un any i quart, però ja se n’ensuma cert flaire a les xarxes socials de partits (més vídeos, simplificació de missatges, repetició de lemes, i ja gairebé peticions de vot). Aviat començarem a veure obres als carrers i previsions d’inauguracions. Tot plegat anirà en augment, i el Ple recuperarà mes rere mes un to teatral.

Cal dir que el govern no cal que faci campanya: té tot l’aparell de comunicació institucional al seu servei. De fet la confusió entre xarxes i missatges institucionals, personals i de partit és una de les crítiques recurrents que es fan a aquest govern. Amb la Covid vam veure fins i tot com els colors i imatge gràfica de la campanya de l’Ajuntament eren idèntics als de la campanya electoral del PSC del maig del 2019 -el color vermell, i un cor). Però l’oposició també tenim un sou públic i una responsabilitat davant la ciutadania.

Foto i perfil d’Instagram del fotògraf Sergi Rodergas

Aquest dimarts hem vist com la ultradreta va venir a fer (un altre) acte de campanya a Rubí: venen sovint, tinguem en compte que tenen Rubí al punt de mira. El missatge? El que ells anomenen “seguretat”. I és que aquest és un dels temes que més sonarà aquest any i quart. No la pobresa, la sanitat, el possible nou abocador, les noves línies d’alta tensió, la contaminació, la manca d’habitatge, la manca d’expectatives per la joventut, l’augment de la violència masclista. No. La seva forma d’entendre la seguretat, que de fet estan reproduint d’altres partits (i això és el que més ens preocupa). Aquest és un dels temes més perillosos pels discursos populistes i d’odi que genera i, insistim, comencem a estar en campanya. El missatge? Més policia i enduriment de les lleis (malgrat se sàpiga i es torni a saber que els estats amb més control policial i lleis més dures no són els més segurs, més aviat al contrari).

Per part nostra, hem decidit fer balanç per a projectar la tasca feta i la que ens queda per fer, i continuar fent camí a través de la pràctica i la generació de discurs. És la nostra estratègia, com Alternativa d’Unitat Popular, per a transformar, per a ser útils (#essencials), però també (si s’escau) per a convèncer. Perquè si hem escollit ser a la institució, si estem a l’Ajuntament, és per a això: per a fer i transformar, tinguem les regidores que tinguem, tant dins com fora de la institució. En això estem. Així que el dia 7, roda de premsa de balanç, a les 18h, al CRAC.

Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s