El dia a dia

44. La lista de la compra y una canción

como un cupón, de los ciegos.

(per si a algú no li sona: lletra de la Cabra Mecánica, tot i que al nostre acte, res a veure, hi van tocar Malparits versionant Sopa de Cabra -això que ara anomenen cover)

#Lallista. Però no, no era la de la compra. És la que vam presentar el 26 de novembre per a concórrer a les eleccions municipals del maig del 2023. Si, en poc més de 5 mesos toquen eleccions locals, i potser en sentiu el tuf perquè ja s’ha intensificat la visibilitat dels partits. Si fos catòlica diria allò de que “Déu ens agafi confessats”, però no és el cas. I si, ja sé que formo part d’una candidatura, però això no treu que no puguem reconèixer tot plegat.

En tot cas, a la nostra candidatura, l’Alternativa d’Unitat Popular, hem escollit el novembre per donar a conèixer la llista (electoral). Les 25 titulars, i les suplents (com al futbol): Marina Dolset Manchó serà la futura portaveu de l’AUP a l’Ajuntament de Rubí. Una companya amb llarga trajectòria associativa, activista, que sap com van les institucions, que ha estat fent feina invisible tot aquest mandat, i que té moltíssima expertesa en el camp social. La veritat, saber que hi serà, el maig, és un alleugeriment: sap el que es fa.

Però no hi serà sola. Hi serem moltes altres, acompanyant-la entre bastidors o no, com totes les que han escollit encapçalar la llista: Ester Gómez, Martin Pretel, Pablo López o Jordi Simó Boladeres. Saben on són, i perquè.

Molta més gent, però: Nel·la Anguita, Alba Aguilà, Jordi López, Joan Mirot, Gisela Agüera, Pau Puig, Antonia Ocaña, Mercè Hernández, Joan Benet, Juana Torres, Marta Morata Mateo, Arcadi Bassegoda, Josep Lluís Amador Teruel, Josep Navarro Tomàs, Helena Fajula o Zaira Torán. Persones actives, que formen part del teixit associatiu de Rubí, que coneixen bé la ciutat.

I també Meritxell Concha, Joaquim Navarro, Pau Miguel, Júlia Olle, Mireia Cobas, Ricardo Pitarch, Maria Teresa Sobirà, Dani Esteban Alamarcha, Merche, Marc Gascón, Ana Mercedes Farre Díaz, Mohammed Barrouhou, Carmen Cotero, José Fuentes, o Ana Ciscar. Gent jove, gent gran, de sectors diferents, que ens trobem en aquesta candidatura assembleària perquè sabem que l’AUP fa feina per Rubí, té gent i té projecte (buf, ara si que faig tuf electoral, però que consti que són paraules sinceres).

La llista la tanquem, com sempre, les regidores que ja hem complert el nostre mandat: Albert Giménez, Ivan Hernáez, Aitor Sánchez Cerezuela o jo mateixa.

Com deia un precisament un dels nostres ex-regidors al seu twitter, l’acte de presentació de la llista va ser un tret de sortida a aquest nou equip absolutament motivador: molta gent, un acte bonic i emotiu, una estona agradable amb bon ambient. Un acte que va incloure, fins i tot, alguna llàgrima d’agraïment ().

Evidentment, no només de bon ambient, emocions i bona gent s’alimenta ni la política ni la gestió municipal, però està clar que són ingredients importants. A partir d’aquí, la feina es facilita.

En tot cas, per part nostra, continuem treballant el que queda d’aquest mandat, i ens arromanguem també per arribar a la gent que encara no ens coneix.

Treballem per arribar cada cop més lluny, col·lectivament. Com vam repetir a l’acte: la política o la fas o te la fan (Joan Fuster).

Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s